• 24/7 beschikbaarheid
  • 2 weken gratis
  • professionele telefonistes
  • scherpe tarieven

Hoe kies je een telefoonservice die bij jouw onderneming past?

Wil je de klantenservice van jouw onderneming uitbesteden of heb je hulp nodig om je bereikbaarheid te verbeteren? Dan is het inschakelen van een telefoonservice een optie voor jou! Maar hoe kies je nou een telefoonservice die past bij jouw bedrijf? In deze blog helpen we je op weg.

Telefoonservice

Deskundigheid

Wanneer je als ondernemer de keuze maakt je klantcontact uit te besteden aan een externe partij, vergt dit vertrouwen. De telefoniste is namelijk het visitekaartje van jouw bedrijf. Het is dan ook van belang om na te gaan of de externe partij ervaring heeft met de branche waarin je opereert. Maar hoe kom je er als ondernemer achter of een externe partij deskundig is? Kijk op internet of er recensies te vinden zijn en vraag om referenties wanneer je contact opneemt met een telefoonservice. Vaak hebben bedrijven recensies of referenties op hun website staan waarbij je na kan gaan hoe professioneel en kwalitatief de betreffende telefoonservice handelt. Daarnaast bieden professionele telefoondiensten vaak een vrijblijvende proefperiode aan zodat je als ondernemer zelf de proef op de som kan nemen.

Flexibiliteit

Ieder bedrijf heeft een eigen bedrijfscultuur. Wanneer je de telefonie gaat uitbesteden aan een extern bedrijf is het van belang dat ze passen binnen de bedrijfscultuur. Dit vraagt flexibiliteit van de telefoondienst. Ga daarom altijd in gesprek over de mogelijkheden die de telefoonservice kan bieden. De meeste telefoondiensten werken met een belscript waarin de ondernemer zelf kan aangeven wat de wensen zijn. Let er als ondernemer op dat alle facetten die je belangrijk vindt ook aangekaart worden binnen dit belscript. Wellicht is jouw hulpvraag groter alleen maar het aannemen van de telefoon, zoek dan een partij die de gehele hulpvraag kan ondersteunen.

Telefoonservice

M-Contact helpt u bij:

Direct geregeld

Een abonnement kunt u eenvoudig en direct afnemen via onze specialisten.

Professionele beantwoording

Uw telefoon wordt professioneel beantwoord door onze telefonisten.

Altijd bereikbaar

Wij zijn altijd bereikbaar op het moment dat u onze telefoonservice inschakelt.

Snel en efficiënt

Snelle en efficiënte telefoonaanname van uw gesprekken.

Nauwkeurige telefonistes

Wij beschikken over goed geïnstrueerde en nauwkeurige telefonistes.

Goede indruk

Met onze telefoondienst maakt u altijd een zeer goede indruk op uw klanten.

Bedrijfsvoering

Wanneer je een telefoondienst in de arm neemt, is het goed om te weten hoe ze werken. Is het mogelijk om vaste telefonistes toegewezen te krijgen? Wordt de telefoon ’s nachts ook binnen het bedrijf aangenomen of heeft de telefoondienst daar een externe partij voor? Niet bij alle telefoonservices is dit het geval. Mochten ze dit niet zelf faciliteren, hoeft dit niet te betekenen dat dit een ongeschikte leverancier is. Wel is het zaak dat de betreffende partij hier transparant in is.

Kostenberekening

Als ondernemer is het prettig om van te voren te weten wat de kosten zijn van de dienst die je gaat afnemen. Helaas is het bij het vergelijken van telefoonservices niet altijd eenvoudig om de prijzen naast elkaar te zetten. Iedere telefoonservice heeft zijn eigen manier van berekenen. Bij veel bedrijven betaal je maandelijkse abonnementskosten, met daar bovenop een bedrag per telefoongesprek. Vaak is het zo dat bij het pakket een x-aantal telefoontjes inbegrepen zitten. Bij veel partijen, betaalt u ook nog een extra toeslag voor lange telefoongesprekken.
Wanneer je er voor kiest om gesprekken door te laten verbinden, moet je er rekening mee houden dat dit bij de meeste telefoondiensten extra wordt berekend. Soms is dit een vast bedrag per geslaagde doorverbinding maar vaak is het afhankelijk van de gesprekstijd na de doorverbinding. Ook zijn er bedrijven die niet per geslaagde doorverbinding berekenen, maar per poging. Het zijn de kleine verschillen, die op de factuur een enorm verschil maken. Het is niet bij iedere telefoonservice vanzelfsprekend dat de gespreksnotitie bij de prijs inbegrepen is.
Bij M-contact betaald u abonnementskosten per maand waarbij de gespreksnotities zijn in begrepen. Daarnaast betaald je per doorverbinding een vast bedrag, ongeacht of je de beller 1 minuut aan de lijn hebt of 2 uur. Natuurlijk wordt de doorverbinding pas berekend als deze geslaagd is.

Wat onze klanten zeggen

Flexibele telefoonservice

Rated 5 out of 5
6 oktober 2020

M-Contact biedt een zeer flexibele telefoonservice en helpt ons altijd perfect om onze telefoon te beantwoorden op het moment dat wij dat nodig hebben. Zeer professioneel en behulpzaam. Zeker een aanrader!

Jasper de Koning

Ideale service

Rated 5 out of 5
6 oktober 2020

Wij zijn al jarenlang klant bij M-Contact en zijn vrijwel altijd zeer tevreden geweest met de ideale service die ze verlenen. Het persoonlijke contact is erg prettig en het bedrijf maakt altijd waar wat ze beloven.

Manja Kruitbos

Proefperiode

Als je nieuwe schoenen gaat kopen, pas je deze eerst aan. Wanneer je een nieuwe auto gaat kopen, maak je een proefrit. Natuurlijk wil je ook de telefoonservice eerst uitproberen, voordat je een beslissing kan maken of deze bij je bedrijf past. Het is heel gebruikelijk om een week telefoonservice uit te mogen proberen. De duur van een proefperiode verschilt per aanbieder. Jij als ondernemer zal uiteraard weten dat aan iedere proefperiode ook voorwaarden zitten, dus lees deze goed door! Wat je vaak ziet is dat aan een proefperiode niet alleen een tijd gebonden zit, maar ook een maximaal aantal telefoontjes. Twee maanden op proef wil dan dus niet zeggen dat het onbeperkt is binnen dit termijn. Ook is aan te raden om te kijken of je na de proefperiode zelf op moet zeggen. Vaak loopt het namelijk automatisch door in een abonnement. Bij M-Contact wordt er na een proefperiode altijd contact opgenomen om te evalueren en krijg je een overzicht van het aantal verwerkte gesprekken. Zo weet je wat de kosten zijn wanneer je er voor kiest om de service voort te zetten.

    Vrijblijvend meer informatie aanvragen

    Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken om de mogelijkheden door te spreken? Vul dan uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op!